2011. július 30., szombat

Hazulról haza - Székelyudvarhelyről - Székkuta - Jelenlegi ára: 3 035 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Hazulról hazaA könyv listaára: 3700 Ft. Leírás:
Az idős székelyudvarhelyi doktornő memoárja közel egy egész évszázadot fog át, és a hódmezővásárhelyi pusztától az erdélyi havasokig ível. Dr. Bakk Takács Sára Gregus Máté, a Vásárhelyi-pusztán nemzetközi hírű mintagazdaságot alapító gazda unokájaként született (a borítón jellegzetes vásárhelyi hímzésrészlet látható). Az emlékirat első része a század eleji, illetve a két világháború közti vásárhelyi tanyasi parasztvilág szociográfiai pontosságú, színes leírását adja, benne olvasóköri találkozókkal, gyűrűs zsidókkal és kanalas tótokkal, helyi bohémekkel és persze a legendás nagyapa alakjával. A visszaemlékezés ezután az erdélyi évekhez érkezik: a szerző 1942-ben orvostanhallgatóként került Szegedről Erdélybe, 1949-ben utolsóként avatták orvosdoktorrá Marosvásárhelyen. A romániai viszonyok plasztikus rajzát nyújtja a szintén orvos férj, Bakk Elek oldalán vállalt orvosi szolgálatról, a közéleti-segítő munkáról szóló, tragikus és felemelő emberi pillanatokban gazdag beszámoló, de az örök pörre hajló sajátos magyar lelkületre is fényt vetnek azok a dokumentumok, amelyeket a szerző a Tamási Áron farkaslakai újratemetése és az általa szorgalmazott síremlék körül kialakult ellentéteket érzékeltetik. Megkapó emlékezés olvasható még a szülőföldre való hatvan év utáni visszatérésről, az aranydiploma marosvásárhelyi és szegedi átvételéről, de a kiadványban helyett kapott Bakk Elek emlékirat-töredéke is. A fotómelléklettel záródó, tipográfiailag is igényes, olvasmányos mű a huszadik század eleji hódmezővásárhelyi tanyasi élet és a negyvenöt utáni erdélyi magyar orvoslás és művelődési viszonyok iránt érdeklődők számára izgalmas olvasmány. ISBN: 978-973-26-0855-2A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 3 035 Ft

Az aukció vége: 2011-08-02 04:36
. Hazulról haza - Székelyudvarhelyről - Székkuta - Jelenlegi ára: 3 035 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése